Naučnici otkrili puža starog 99 miliona godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2018, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici otkrili puža starog 99 miliona godina

Naučnici su otkrili puža starog 99 miliona godina, a ovaj praistorijski primerak pronađen je u komadu ćilibara u Burmi, piše Nacionalna geografija.

Reč je o jednom od najznačajnijih otkrića u istoriji paleontologije jer se u fosilnom obliku sačuvalo meko životinjsko tkivo, što do sada u istraživanju tako starih fosilnih oblika nije bio slučaj.

Od mekog tkiva sačuvani su glava, stopala i pipci u fosilizovanom komadu 99 miliona godina starog ćilibara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Iako je primerak manji od 0,5 centimetara, za naučnike pruža neverovatnu vidljivost u životima tih neprimetnih stvorenja iz vremena dinosaura, tvrde iz magazina Nacionalna geografija.

Naučnica Lida Ksing sa kineskog Univerziteta za geonauke u Pekingu rekla je da su par kraka i oko puža sačuvani netaknuti u ćilibaru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkriven puž star 99 miliona godina

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2018

Naučnici su otkrili puža starog 99 miliona godina, a ovaj praistorijski primerak pronađen je u komadu ćilibara u Burmi...Reč je o jednom od najznačajnijih otkrića u istoriji paleontologije jer se u fosilnom obliku sačuvalo meko životinjsko tkivo, što do sada u istraživanju tako starih fosilnih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.