Putovanja u inostranstvo realna krajem juna,  većina putnika pomerila odmor za septembar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 03:21

Putovanja u inostranstvo realna krajem juna, većina putnika pomerila odmor za septembar

Organizacija putovanja u Srbiji je prioritet u ovom trenutku, rečeno je danas tokom sastanka predstavnika JUTE i Privredne komore Vojvodine sa vlasnicima i direktorima turističkih agencija. Kad je reč o organizovanom odlasku u inostranstvo, mišljenje je da nije realno očekivati da se to desi pre kraja šestog meseca, jer su granice EU zatvorene do 15 juna.

Prema podacima JUTE, 240 hiljada aranžmana bilo je uplaćemo u turističkim agencijama za ovaj period sezone.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Milijana Glamočak, direktorka turističke agencije "Astra turs" kaže:

"Ono što nas raduje da pola putnika koji su imali uplaćene aranžmane u maju i junu želi da putuje, a većina će se pomeriti za septembar".

Iako pojedine zemlje iz okruženja otvaraju granice i čak više ne zahtevaju ni negativan test na korona virus prilikom ulaska u zemlju, čini se da je i dalje među putnicima najveća dilema – putovati u inostranstvo, ili ne.

Aleksandar Seničić, Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) istile:

"Za sada se 70 odsto ljudi izjašnjava da želi da sačeka da vidi kako će se razvijati situacija sa pandemijom, a 30 odsto kaže da bi putovalo u inostranstvo."

"Ukoliko je to moguće da se ide u inostranstvo, niko neće zabranjivati, ali da se insistira da se godišnji odmor provede kod nas da se pomogne našoj privredi", napominje Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine.

Svi koji odluče da ove godine odmor provedu van Srbije, moraju računati na to da putno zdravstveno osiguranje ne pokriva lečenje od kovida-19.

Kada je reč o posetama stranih turista Srbiji, na sastanku turističkih poslenika, moglo se čuti da se grupne posete stranaca, očekuju tek od jula ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.