Prvi rok za novosadske srednjoškolske domove do 20. jula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020, 19:40

Prvi rok za novosadske srednjoškolske domove do 20. jula

Prvi rok za konkurisanje za novosadske srednjoškolske domove je u toku i traje do 20. jula. U okviru drugog roka, od 24. do 28. avgusta popunjavaće se preostala slobodna mesta.

Uz poštovanje mera distance, u zgradu srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici, dozvoljen je ulaz za po dvoje, uz obavezno nošenje zaštitne maske. Najveće interesovanje za smeštaj je, kao i prethodnih godina, među prvacima, a dokumentaciju za nastavak boravka u domu podnose i učenice viših razreda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Za učenice prvog razreda, potrebne su overene fotokopije 5. 6. 7. i 8. razreda osnovne škole, potvrda da je uspešno završena mala matura, potrebno je uverenje o broju članova u domaćinstvu i prihodima za prva tri meseca 2020, potvrde iz škole da su upisali prvi razred neke od srednjih škola u Novom Sadu, jedna mala fotografija i eventualno overene kopije diploma sa republičkih i internacionalnih takmičenja u tekućoj godini", kaže Svetlana Dankuc, direktorka Doma u Nikolajevskoj ulici.

Standardni kapacitet srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj je dve stotine ležajeva, s tim što je ove godine na predlog Ministarstva prosvete, taj broj smanjen za 10, jer su iz nekih soba zbog poštovanja mera obavezne distance, sklonjeni kreveti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.