Jovana Preković osvojila zlatnu medalju!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2021, 05:56

Jovana Preković osvojila zlatnu medalju!

Srpska karatistkinja Jovana Preković osvojila je zlato u discplini do 61 kilograma.

Ona je u finalu savladala Kineskinju Šjaojan Jin, odlukom sudija. Naša takmičarka je bila agresivnija, zadala je više udaraca Kineskinji i stigla do trijumfa na Igrama u Tokiju.

Jovana je u polufinalu pobedila Mevru Džoban 2:0, u kategoriji do 61 kilograma.

Prekovićeva ju je savladala u finalu Svetskog prvenstva 2018. sa 8:5. Bronzu su osvojile Đijana Lofti iz Egipta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Turkinja Džoban.

Jovana je u polufinalu povela odmah 1:0, posle udarca rukom u bradu. Na 42 sekunde do kraja došla je do 2:0, novi Juko pošto je iz kontre opet pogodila rukom protivnicu.

Jovana je u prvom kolu dobila Bitisam Sadini iz Maroka sa 3:1, a u drugom je bila bolja od Aleksandre Grande Risko iz Perua sa 1:0, u trećem od Anite Serogin iz Ukrajine sa 6:4, a u poslednjem od Giane Lotfi. Meč je završen rezultatom 1:1, ali je Jovana osvojila prvi poen na meču.

U početku borbe protiv Bitisam Sadini nije bilo poena. Trener Jovane Preković, Roskanda Atanasov je tražila pregledavanje snimka na 1:41 do kraja borbe i delovalo je da je Jovana trebalo da dobije prve poene. Ipak sudije nisu tako procenile i ostalo je 0:0. Takav rezultat je ostao tek do 17 sekundi do kraja kada je Marokanka poentirala jukom i bilo je 1:0.

Ostalo je malo vremena i Jovana je krenula u ofanzivu i ostvarila je ipon za 3:1. Do kraja nije bilo poena i srpska karatistkinja koja je i šampionka sveta iz 2018. godine počela je olimpijsko takmičenje pobedom.

Usledila je borba protiv Aleksandre Grande Risko iz Perua, velika borba i pobeda Jovane Preković sa 1:0. Nakon malo odmora, Jovana je ponovo izašla na tatami a rival je bila Anita Serogin iz Ukrajine.

Meč je nosio prefiks biti ili ne biti, a pobeda je vodila Jovanu Preković u polufinale. Jovana je vodila sa 1:0 i 3:0, Serogin preokrenula na 4:3, Jovana iponom stigla do konačnih 6:4, do plasmana u polufinale i medalje.

Nije stala Jovana, osvojila je prvo mesto u grupi, pa je sada čeka duel protiv izuzetno kvalitetne Merve Ćoban iz Turske. U drugom polufinalu, snage će odmeriti Ksiojan Jin iz Kine i Gijana Lotfi iz Egipta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.