Projekti sa ciljem da se olakša život Srbima koji žive na prostoru Bosne i Hercegovine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2021, 19:59

Projekti sa ciljem da se olakša život Srbima koji žive na prostoru Bosne i Hercegovine

Zahvaljujući sporazumu koji su prošle godine potpisali Fond za izbegla i raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu i Sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske realizovano je nekoliko značajnih projekata sa ciljem da se olakša život Srbima koji žive na prostoru Federacije. Saradnja će biti nastavljena i u narednoj godini.

Nakon formiranja zajedničke komisije pre nekoliko meseci u Banjaluci na prvom radnom sastanku u Novom Sadu pripremljen je akcioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << plan za narednu godinu.

Duško Ćutilo, direktor Fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu kaže:

"Želja nam je da vidimo da li ćemo uspeti da realizujemo jedan zajednički javni poziv kojim želimo da ekonomski osnažimo Srbe koji žive na prostoru Federacije, kroz nabavku poljoprivrednih mašina, pokretanja proizvodnje ili nekih uslužnih i drugih delatnosti".

Ljubo Ninković, v.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije u Vladi Republike Srpske kaže: "Tu je cilj da pre svega pomognemo povratničku populaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine a svakako i svim ljudima iz Republike Srpske kojima je ta pomoć neophodna. Zahvaljujući Dušku i Vladi Vojvodine, a svakako i Vladi Srbije i predsedniku Vučiću realizovali smo do sada nekoliko akcija koje su vrlo vredne za naš narod. "

U narednom periodu planirano je da predstavnci Fonda obiđu povratničke porodice u Federaciji kako bi čuli na koji način može da im se pomogne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.