Projekat za bolju konkurentnost i razvoj poslovnog okruženja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2019, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat za bolju konkurentnost i razvoj poslovnog okruženja

Projekat COMMON, vredan više od 603.000 evra, čiji je cilj jačanje konkurentnosti i doprinos razvoju poslovnog okruženja, predstavljen je danas na konferenciji u Skupštini AP Vojvodine.

Pomoćnik sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić istakao je da će realizacija tog projekta dati snažan impuls razvoju tržišta rada i njegovom adaptiranju prema potrebama privrednih okolnosti.

"Uveren sam da ćemo uspešnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << realizacijom ovog projekta doprineti tome da se putem skrininga i adekvatnih programa obuke podstakne proces prilagođavanja vrste i stepena obrazovanja tržišnim uslovima i na taj način obezbedi lakše i brže zapošljavanje u našoj ekonomiji, koja dugoročno iskazuje stabilan i stalan privredni rast", rekao je Drakulić, piše u saopštenju Pokrajinske vlade.

Kako se dodaje, projekat COMMON za cilj ima jačanje konkurentnosti i doprinos razvoju poslovnog okruženja putem prekvalifikovanja i edukovanja radne snage čime će se smanjiti negativni efekti i broj nezaposlenih lica u regionu.

Tokom trajanja projekta, odnosno do aprila 2021. godine, planirano je sprovođenje istraživanja potreba tržišta rada, kao i identifikovanje nedostataka i potreba za obrazovnim programima.

Nakon toga, pojasnio je šef Odseka za pripremu i sprovođenje razvojnih projekata Razvojne agencije Vukovara Davor Grabac, više od 200 osoba će kroz četiri radionice poslovnih veština, 10 motivacijskih radionica, četiri radionice ličnih veština i jedan ciklus karijernog savetovanja proći proces obuka i edukacija.

Te aktivnosti, navodi se u saopštenju, biće podržane i izrađenom prekograničnom e-platformom za razvoj znanja i veština potrebnih tržištu, gde će učesnici moći da se umreže u cilju razmene iskustava i targetiranja interesnih oblasti i zanimanja.

Projekat COMMON se finansira iz sredstava Evropske unije putem INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Hrvatska, a partneri na tom projektu su Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Razvojna agencija Vukovara i Učilište "Studium" u Vukovaru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

COMMON - projekat za bolju konkurentnost i razvoj poslovnog okruženja

Izvor: 021info.rs, 11.Dec.2019, 10:29

U Skupštini AP Vojvodine održana je konferencija povodom projekta COMMON, vrednog više od 603.000 evra, koji se finansira iz sredstava Evropske unije putem Interreg IPA programa prekogranične saradnje Srbija–Hrvatska. Reč je o projektu čiji je cilj jačanje konkurentnosti i doprinos razvoju...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.