Proizvođači suhomesnatih proizvoda: Loša sezona za sušenje mesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2023, 11:51

Proizvođači suhomesnatih proizvoda: Loša sezona za sušenje mesa

Vremenski uslovi i trenutne temperature nepogodne su za proces sušenja mesa. Kako kažu proizvođači suhomesnatih proizvoda, povećana vlažnost vazduha i nedostatak mraza usporava sušenje koje ide teže, i sezona sušenja se može okarakterisati kao loša.

Vremenske prilike i povećana vlažnost vazduha ne ide na ruku mnogim poljoprovrednim kulturama, kao ni proizvodnji suhomesnatih proizvoda koji se nalaze u fazi ili procesu sušenja u ovom periodu. Sušenje mesa je otežano  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili  sporo, a posledice se mogu primetiti na samim proizvodima, tako da proizvođači se baš i ne raduju ovoj sezoni sušenja koja je okarakterisana kao loša.

Mraz je taj koji omogućava idealne uslove za sušenje mesa, dnevne temperature do 4 stepena i noći u blagom minusu.

Proizvodima kojima je u optimalnim zimskim uslovima potrebno do mesec dana za sušenje sada će rok biti produžen za minimum još mesec dana, ako ne i dva, kako bi kvalitetno bili osušeni i spremni za konzumaciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.