Priznanja studentima koji su osvojili medalju na svetskim i evropskim takmičenjima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2020, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanja studentima koji su osvojili medalju na svetskim i evropskim takmičenjima

Senat Univerziteta u Novom Sadu dodelio je priznanja uspešnim studentima, koji su u prethodnoj godini osvojili jedno od prva tri mesta na svetskim i evropskim takmičenjima.

Među studentima koji su se sa takmičenja vratili sa nagradama ima i onih koji se nisu takmičili iz oblasti koje studiraju. Studentkinja medicine, Kristina Gomar, osvojila je drugo mesto i Svetskom prvenstvu u karateu.

"Spajam ljubavi zato što od malena volim sport a volim i da pomažem ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a nekako vidim povezanost između rehabilitacije i sporta", kaže Kristina.

"Prvu nagradu u Skplju, prvu u Bariju, prvu u Gracu i finalista sam takmičenja u Briselu. Puno nagrada, da li je to donelo neke povslatice na fakultetu? Pa nema puno povlastica ali svakako meni je doprinelo najviše, mom iskustvu i mojoj biografji", zadovoljan je Lazar Torbica, Akademija umetnosti u Novom Sadu.

Danilo Lazić, osvojio je prvo mesto među 100 timova iz 20-ak zemalja na takmičenju Eurobot 2019.

"Nije baš bilo lagano, bilo je problema sa pronalascima sponzora i razvijanja cele elktronike i svega ali na kraju smo uspeli da taktikama savladamo protivnike", kaže Lazić.

"Ja moram da kažem da je čitava akademska zajedncia ponosna na uspehe naših studenata i da smo veoma zahvalni tim mladim ljudima koji su doprineli da univerzitet u novom sadu i naravno naša zemlja budu u svetskom vrhu", kaže prof. dr Sanja Podunavac.

Za ovu vrstu nagrade predviđeno je samo priznanje Senata UNS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.