Prijem za učesnike Međunarodne konferencije o migracijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2018, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za učesnike Međunarodne konferencije o migracijama

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući učesnike i organizatore Međunarodne konferencije "Migracije-uticaji, pravo i prostorno planiranje" koja se održava u Novom Sadu od 19. do 23. februara, a u organizaciji Centra za strategijske i napredne studije Univerziteta u Novom Sadu i Međunarodne akademske asocijacije za prostorno planiranje, pravo i svojinske odnose.

"U našem gradu se odvija jedna od najprestižnijih konferencija na temu migracija na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojoj je prisutno više od stotinu učesnika iz celog sveta. Dovoljno je reći da se ovakva konferencija održava samo jednom godišnje i to po prvi put u Srbiji. Novi Sad se prethodnih decenija susretao sa izazovima migracija, i uspešno na njih odgovorio, a i Srbija se proteklih godina, kada je vladala velika migrantska kriza, pokazala kao dobar domaćin, a naš narod demonstrirao veliku otvorenost i saosećanje sa onima koji se nalaze u teškoj životnoj situaciji. Nastavićemo blisko da sarađujemo sa Univerzitetom i da ulažemo u zajedničke projekte, jer je on jedan od ključnih pogona razvoja Novog Sada", rekao je Vučević.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dušan Nikolić istakao je da je konferencija veoma kompleksna i multidisciplinarna, sa složenim pristupom i aktuelnom temom sa kojom se suočava, ne samo Srbija i Evropa, već čitav svet.

"Kada smo aplicirali za organizaciju ove konferencije, morali smo predstaviti i grad u kojem će biti organizovana konferencija, tako da je Novi Sad, sa svim svojim osobinama, tu imao veliku ulogu. Veoma me raduje to što smo opravdali poverenje koje nam je ukazano", rekao je Nikolić.

Na konferenciji se predstavljaju multidisciplinarni naučni radovi fokusirani na različita pitanja prostornog planiranja, prava i svojinskih odnosa. U okviru specijalne sesije posvećene migracijama biće predstavljene teme poput migracija kao globalnog fenomena, zatim uzroci i uticaji migracija, pravni aspekti migracija i problematika prostornog planiranja u vezi sa migracijama.

Priloge za konferenciju na Univerzitetu u Novom Sadu pripremilo je 125 autora iz 20 zemalja, iz gotovo svih krajeva sveta, a na skupu će biti predstavljeno 85 referata. Godišnje konferencije Međunarodne akademske asocijacije za prostorno planiranje, pravo i svojinske odnose održavaju se svake godine na nekom od vodećih svetskih univerziteta i okupljaju profesore, saradnike i istraživače iz tih oblasti. Ovogodišnji skup, čiji je domaćin Univerzitet u Novom Sadu, prvi put se održava u Republici Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.