Pri kraju izrada Zakona o poreklu imovine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2018, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pri kraju izrada Zakona o poreklu imovine

Izrada Nacrta zakona o poreklu imovine je pri kraju i uskoro će se naći na javnoj raspravi, potvrđeno je za "Novosti" u Ministarstvu pravde Srbije.

Kako navode u ministarstvu, zakon bi trebalo da omogući unakrsnu proveru imovine i prihoda određene osobe i da ustanovi postoji li nezakonito sticanje bogatstva.

Cilj nadležnih je da Srbija dobije kvalitetan i primenljv zakon koji će značajno unaprediti borbu protiv sive ekonomije i finansijskog kriminala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"On će dati državi efikasan mehanizam da utvrdi da li se neko nezakonito bogatio i, ukoliko jeste, imovina koja je nezakonito stečena, biće drakonski oporezovana", kažu u Ministarstvu.

Izrada nacrta teksta zakona je u finalnoj fazi, a kada se usaglase sva rešenja, Nacrt će biti javno dostupan i biće otvorena javna rasprava.

Očekuje se da se novi propis nađe pred poslanicima početkom 2019. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Češljaće" bogatstvo političara

Izvor: Večernje novosti, 02.Dec.2018, 00:07

Ministarstvo pravde potvrdilo - pri kraju izrada zakona o poreklu imovine IZRADA Nacrta zakona o poreklu imovine je pri kraju i uskoro će se naći na javnoj raspravi, potvrđeno je za "Novosti" u Ministarstvu pravde. Kako objašnjavaju u ovom resoru, zakon bi trebalo da omogući...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.