Prezentovan Evropski omladinski olimpijski festival

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2018, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prezentovan Evropski omladinski olimpijski festival

Prezentacija Evropskog omladinskog olimpijskog festivala - EYOF 2019, najvećeg sportskog olimpijskog festivala za mlade sportiste između 14 i 18 godina, koji se naredne godine održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, održana je danas u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.

Prezentaciji je prisustvovao i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, koji je istakao da je organizacija EYOF 2019 plemenita stvar.

"Novi Sad je prirodno mesto gde treba da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vidi šta se to na temelјima nekadašnje zimske olimpijade u Sarajevu održava. Ne zaboravimo da je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope 2019. godine, Novi Sad je grad omladine, sporta, kulture", kazao je predsednik gradske Skupštine Zdravko Jelušić.

On je poručio da je OPENS 2019. takođe zainteresovan da pomogne u svim segmentima u kojima to može da učini.

"Ovo je, nažalost, region podela, ali ovo je prilika i zadatak za sve nas, a posebno za mlade lјude, da radite da se to ispravi. Ja vam se na tome zahvalјujem", zaklјučio je predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević poručio je da pristustvo mladih, "govori koliko ste dostojni jednog zadatak, koji svi mi moramo da ispunjavamo, a to je da kreiramo društvo komunikacija, razumevanja i tolerancije".

"Ono što je dobrobit jeste upravo vaša vizija, kako vi vidite budućnost ovog regiona. On komunicira, on je pun toleranicje i razumevanja. Ništa ne može zaustaviti točak budućnosti, kojem vi želite dati novu kreativnu dimenziju", rekao je prof. dr Milošević.

Evropski omladinski olimpijski festival održava svake druge godine, kroz zimsko i letnje izdanje takmičenja. U okviru EYOF 2019 u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, mladi sportisti će se takmičiti u velikom broju zimskih sportova, kao što su snoubord, skijaško trčanje, alpsko skijanje, hokej na ledu, brzo klizanje, umetničko klizanje, biatlon i karling, a gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković objasnio je da prezentacija treba da približi šta je to Evropski omladinski olimpijski festival.

"Mi smo dobili poverenje Evropskog olimpijskog komiteta, a građani Sarajeva i Istočnog Sarajeva su se potrudili da pokažu spremnost za organizaciju ovakvog događaja. U svemu tome trebala je velika podrška mnogih", podvukao je Vuković, zahvalivši se Olimpijskom komitet Srbije na pomoći.

Prorektorka Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Sanja Podunavac Kuzmanović podsetila je da su Univerzitet i EYOF 2019 zaklјučili u prvoj polovini ove godine Sporazum o poslovnoj saradnji za potrebe kontinuirane recipročne podrške aktivnostima u vezi sa uspešnom pripremom organizacije i održavanja zimskog Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019. godine, dok je direktor EYOF-a Senahida Godinjaka precizirao da će Evropski omladinski olimpijski festival mlade sportiste približiti.

Takmičenja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala će biti održana na više lokacija u Sarajevu i Istočnom Sarajevu i njihovoj bližoj okolini, uklјučujući ski centre na Bjelašnici i Jahorini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.