Pretežno oblačno, sa kišom i pljuskovima, RHMZ najavio velike količine padavina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2022, 00:53

Pretežno oblačno, sa kišom i pljuskovima, RHMZ najavio velike količine padavina

U Srbiji danas pretežno oblačno, ujutro i toplije, pre podne mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će posle podne i uveče, kada se očekuje više padavina, biti praćeni i grmljavinom.

Jutarnja temperatura od 9 do 16, najviša dnevna od 19 do 22 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u brdsko-planinskim predelima povremeno jak, južni i jugoistočni, na severozapadu Srbije kratkotrajno i severozapadni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U Novom Sadu pretežno oblačno, ujutro i toplije, pre podne uglavnom suvo, posle podne i uveče s kišom i pljuskovima, a moguća je i grmljavina.

Vetar slab i umeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 13 do 16, najviša dnevna oko 21 stepen.

U Srbiji u utorak pretežno oblačno s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom i sa uslovima za veću kolicinu padavina.

Od srede promenljivo, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

Do subote toplo, uz kratkotrajni manji pad temperature sredinom sedmice, a od nedelje hladnije.

RHMZ upozorava na veliku količinu padavina

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se danas očekuju kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, koji će se intezivirati posle podne i uveče.

U većini mesta očekuje se od 15 do 30 mm padavina, lokalno i više, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Na području Šumadije, Pomoravlja jugoistočne i jugozapadne Srbije, i Kosova i Metohije na snazi će biti narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

U ostalom delu zemlje na snazi će biti žuti meteo-alarm, što znači da će vreme biti potencijalno opasno.

Oprez u vožnji

Povremeno jači pljuskovi kiše, mestimično mokri kolovozi i slabija vidljivost i danas će otežavati vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Kada ovim promenljivim uslovima dodamo i pojačan saobraćaja koji uvek donosi početak radne nedelje, tada su zastoji i usporena vožnja česti, a vreme putovanja duže, zato krenite ranije, vozite sporije, poštujte sva ograničenja u brzini, a posebno u zonama škola i budite tolerantniji za vreme vožnje, navodi AMS S.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, teretna vozila na izlasku iz zemlje na graničnom prelazu Šid zadržavaju se dva sata.

Teretnjaci na Horgošu čekaju sat i po, a na Kelebiji jedan sat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.