Preminuo Ivan Sedlak, istaknuti sportski radnik i počasni predsednik Bunjevačke matice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2020, 13:55

Preminuo Ivan Sedlak, istaknuti sportski radnik i počasni predsednik Bunjevačke matice

U 70-oj godini života danas je preminuo Ivan Sedlak (1951-2020).

Bio je okružni javni tužilac, predsednik Suda u Subotici, advokat, kao i ministar bez portfelja zadužen za ljudska prava i prava nacionalnih manjina .

Funkciju počasnog predsednika Bunjevačke matice obavljao je od 2017. godine, a pre toga u nekoliko mandata bio je njen predsednik. Obavljao je funkciju predsednika Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma u Nacionalnom savetu bunjevačke nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << manjine u aktuelnom sazivu, a njegov član bio je u prvom mandatu.

Sportska karijera dovela ga je do mesta predsednika Šahovskog saveza Jugoslavije, jedno vreme bio je predsednik ŠK „Palić”, a poslednjih godina sportski direktor ŠK „Spartak”. Imao je šahovsko zvanje majstorski kandidat, u čemu ga je pretekao sin Nikola Sedlak, velemajstor, na šta je bio izuzetno ponosan.

Sahrana je u četvrtak, 3. decembra, u 15 časova na Bajskom groblju u Subotici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.