Predškolci ispratili akciju uređenja trotoara na Bulevaru Mihajla Pupina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 19:35

Predškolci ispratili akciju uređenja trotoara na Bulevaru Mihajla Pupina

Nakon što su od zaposlenih iz novosadskog "Gradskog zelenila" prošlog meseca učili kako se održava Dunavski park, deca iz Predškolske ustanove Dečja kuća "Ljubav, vera, nada", danas su ispratili akciju uređenja i čišćenja trotoara na Bulevaru Mihajla Pupina, koju je takođe organizovalo preduzeće "Gradsko zelenilo".

Gde se baca papirić od čokoladice ili žvake, ko je zadužen za čistoću u gradu i šta su to deponije, važna su pitanja u svakodnevici predškolca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posebno kada to treba prepričati drugarima ili vaspitačici.

O važnosti očuvanja životne sredine kroz reciklažu, kao i o pravilnom odlaganju otpada, decu je potrebno učiti od malih nogu, jer u uzrastu od 3 do 6 godina najbrže usvajaju nove lekcije i navike. Oni kroz razgovor i igru prenose svoje znanje ne samo vršnjacima, već i roditeljima, navode organizatori akcije.

"Svedoci smo brojnih deponija širom grada, o kojima mi svakodnevno govorimo, mislimo da će i apel dece upućen roditeljima imati svog učinka, obzirom na činjenicu da neretko zatičemo pored kontejnera deponiju komunalnog otpada, a da je pritom kontejner prazan ili je u otvoru kontejnera zaglavljena kartonska kutija", kaže Danijela Jankov iz JKP "Čistoća".

"Mislim da je veoma značajno, zato što ih to podstiče na razmišljanje, oni budu puni utisaka i posle to prepričavaju kod kuće, sa svojim drugarima, ono što je najvažnije, da sutradan to primenjuju. A zaista to jeste lako postići kod dece ovog uzrasta, jer oni sada sve upijaju iz svog okruženja, tako da ovo jeste uzrast kad ove navike formiramo kod dece", objašnjava Nada Mašić, osnivač PU Dečja kuća "Ljubav, vera, nada".

Ekološka akcija deo je projekta podrške ranom razvoju dece, a završena je horskim pevanjem i aplauzima predškolaca. Oni su pesmicom iznenađenja ujedno čestitali rođendan radnici "Čistoće", koja im je zajedno sa kolegama i praktično pokazala kako se voli i čisti grad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.