Predsednici skupština AP Vojvodine i Republike Srpske zajedno na Novosadskom sajmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2022, 18:08

Predsednici skupština AP Vojvodine i Republike Srpske zajedno na Novosadskom sajmu

Delegacije skupština AP Vojvodine i Republike Srpske predvođene predsednicima Ištvanom Pastorom i Nedeljkom Čubrilovićem, posetile su danas 89. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

Oni su posetili nekoliko sajamskih hala gde su razgovarali sa izlagačima među kojima su i štandovi Pokrajinske vlade, razvojne agencije Vojvodine, Privredne komore Vojvodine, Privredne komore Republike Srpske, JP "Vojvodinašume", kao i štand ovogodišnje zemlje partnera Poljoprivrednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sajma - Mađarske.

Pastor je rekao da dolazak delegacije Republike Srpske na Sajam nije novina, već predstavlja kontinuitet čvrste saradnje i nameru da ta saradnja bude na još višem nivou.

On je ocenio da je Novosadski sajam uradio velik i važan posao, čime je opravdao renome stečen u prethodnih 88 godina.

"Ohrabrujuća je energija i ambicija izlagača sa kojima smo imali priliku da razgovaramo. Čuli smo da je većina njih imala niz plodonosnih razgovora, a velik broj izlagača je prodao sve što su doneli na sajam", kazao je predsednik Pastor.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izrazio je zadovoljstvo što su se na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu poljoprivrede posetiocima predstavili i izlagači iz Republike Srpske.

"Na štandu Privredne komore Republike Srpske rekli su nam da su izuzetno zadovoljni sajamskim nastupom, kao i brojem ostvarenih kontakata i velikim interesovanjem ljudi za ono što je na njemu izloženo. Rekli su nam i da će ti razgovori uskoro biti potvrđeni sklapanjem poslovnih ugovora", rekao je Čubrilović i dodao da je ekonomska razmena između Srbije i Srpske u prva tri meseca ove godine porasla za 40 odsto što dovoljno govori o njihovim odnosima.

Pastor i Čubrilović su , zajedno sa generalnim sekretarima skupština AP Vojvodinen i Republike Srpske Nikolom Banjcem i Nebojšom Zgonjaninom, održali sastanak sa generalnim direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovićem, navedeno je u saopštenju Pokrajinske vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Završen 89. Međunarodni poljoprivredni sajam (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2022, 17:26

Sajamske kapije 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma danas su zatvorene, a ovogodišnja agrarna smotra se svrstava u red najuspešnijih jer je evidentirala 140.000 posetilaca...Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković ističe da je ovogodišnji Poljoprivredni sajam najposećeniji u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.