Pravna pomoć članovima sindikata penzionera u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2020, 15:18

Pravna pomoć članovima sindikata penzionera u Kikindi

Članovima Sindikata penzionera u Kikindi, u proteklom periodu, najviše je bila neophodna pravna pomoć, kako bi rešili problem oko povezivanja radnog staža, a sve češće se prijavljuju i za kupovinu ogreva i namirnica na rate. Kikindska sindikalna organizacija penzionera ima više od 8.500 članova.

Kikindski penzioneri imaju svoj sindikat od 2001. godine i sada predstavljaju organizaciju sa preko 8.500 članova.

Prilično veliki broj prijavljenih penzionera omogućio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << im je da sada imaju svoju pravnu službu koja im rešava pitanja povezivanja radnog staža, što i jeste jedan od problema zbog kog se Kikinđani najviše javljaju.

''Naši članovi uglavnom pomoć traže prilikom kupovine zimnice, ogreva ili u vezi sa paketima pomoći. Imaju i pravnih problema jer im nije bio uplaćen radni staž ili im poslodavac nije uplatio poslednje dve godine staža, ali im je naša pravna služba rešila sve što je bilo neophodno'', kaže Radovan Subin, sekretar Sindikata penzionera Kikinda.

Pored članova Sindikata u Kikindi, penzioneri imaju i svoje predstavnike u svim mesnim zajednicama, kojima je pomoć neophodna i za nabavku namirnica, kao i ogreva.

''Od 11.800 penzionera, više od 8.500 su naši članovi. To nam govori da su ljudi pronašli neki svoj interes, mi pratimo njihove zahteve, kreditiramo ih sa zimnicom i ogrevom, odnosno mogu da plaćaju na sedam rata što je veoma povoljno i ne moraju ođednom da plate, skidamo im sa penzije ili sami uplaćuju iznos'', dodaje Subin.

Kikindski penzioneri, kako članovi Sindikata, tako i oni drugi, tokom pandemije koronavirusa pokazali su veliku disciplinu, kao i odgovornost, koja je rezultirala time da nijedan penzioner nije bio zaražen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.