Kikindi dodeljeno priznanje Evropska zastava časti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2018, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikindi dodeljeno priznanje ''Evropska zastava časti''

Gradu Kikinda dodeljeno je prestižno priznanje Saveta Evrope, odnosno ''Evropska zastava časti''. Priznanje je stiglo godinu dana od dobijanja "Evropske diplome". Kikindskom gradonačelniku priznanje je uručio počasni član Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, Erih Fric.

Veliko priznanje ''Evropska zastava časti'' pripala je ove godine Kikindi kao rezultat kontinuiranog i napornog rada na međunarodnom i interkulturalnom nivou, koji se najviše tiču konkretnih prekograničnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projekata gde najveći grad na severu Banata gradi mostove ka Mađarskoj i Rumuniji, poštuje manjine, ali i stvara šansu onima kojima je pomoć preko potrebna.

''Kikinda je dobar primer grada u kome se gaje dobri odnosi, gde se kuju planovi za zajedničku budućnost, za kulturu koja nema nikakvog smisla ukoliko narodi nemaju tu mogućnost da slobodno izražavaju svoje mišljenje i komuniciraju'', rekao je Erih Fric, počasni član skupštine Saveta Evrope.

Dobijena ''Zastava časti'' Saveta Evrope svakako da sa sobom nosi veliku odgovornost za poslove koji tek predstoje, kao i obaveze prema onima koji su ovo priznanje zaslužili, a to su građani. Ovo je priznanje koje može da dopinese boljoj privrednoj atmosferi i dovede veći broj investitora.

''To je značajno za sve one koji prvi put dolaze u Kikindu i žele da žive u ovom gradu i u njega investiraju, odnosno za sve one koji žele da sarađuju sa nama. To je lična karta koja na neki način otvara određena vrata koja možda u nekim drugim okolnostima i ne bi bila otvorena'', rekao je Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Savet Evrope dodeljuje priznanja na četiri nivoa, gde je „Zastava časti" druga po rangu. Parlamentarna skupština Saveta Evrope Kikindi je dodelila "Evropsku diplomu" 2017. godine. Uručivanjem "Zastave časti" u Gradskoj upravi nadaju se dobijanjem i najvećeg priznanja, odnosno "Evropske nagrade".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.