Povećanje bezbednosti za vreme maturskih slavlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2018, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećanje bezbednosti za vreme maturskih slavlja

Povodom predstojećih maturskih proslava u čitavom Sremu u svim srednjim školama održaće se niz aktivnosti u vidu tribina i predavanja za učenike završnih razreda. Tema su očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih slavlja i drugih školskih manifestacija u okviru iste.

Cilj održavanja tribina i predavanja na temu očuvanja i povećanja bezbednosti za vreme svih oblika proslava završetka godine i maturskih slavlja jeste unapređenje bezbednosne kulture maturanata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U saradnji sa srednjim školama pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova edukuju mlade o posledicama neprimerenog ponašanja, prekomerne upotrebe alkohola ili psihoaktivnih supstanci, zatim nasilnog ponašanja ili učestvovanja u saobraćaju pod uticajem nečeg od navedenog.

Edukacije su tek počele, a prva škola je Prehrambeno šumarska i hemijska u Sremskoj Mitrovici, koja ove godine ima 108 maturanata.

Tribine će se održavati u narednih mesec dana, do završetka školske godine. Podaci, kažu nadležni, govore da su upravo incidenti i nezgode pojačani u vreme održavanja maturskih proslava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.