Povećan broj pregleda dece  pozitivne na kovid u Vršcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021, 11:30

Povećan broj pregleda dece pozitivne na kovid u Vršcu

Simptomi kod dece su kijavica, kašalj u subfebrilnost i početkom meseca je to bilo nalik blažim respiratornim infekcijama. Sada su prisutni nespesifični simptomi  u vidu dijareje i povraćanja. Neretko, deca dehidriraju, saznaje RTV u vršačkom Domu zdravlja. 

Komplikacije su sve češće - poput zapaljenja pluća i dehidracije deteta. Kovid infekcija daje mult sistetmko inflamatorno obolenje koje se može završiti miokarditisom pa se deca sve češće  upućuju na lečenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u bolnicu Dragiša Mišović, rekla je za RTV spec. pedijatrije Aleksandra Araškov, iz Doma zdravlja u Vršcu.

Treba shvatiti da su i deca, srednjoškolskog uzrasta, sada ozbiljno ugrožena virusom i da bi trebalo ozbiljno shvatiti preporuku o vakcinaciji.

Do sada je u Vršcu vakcinisano 77 dece, što je malo zaključuje dr Araškov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kovid kod dece – koje su rizične grupe i kada ih voditi na testiranje

Izvor: N1 televizija, 28.Okt.2021, 11:26

Načelnica Pedijatrije u Domu zdravlja Palilula dr Aneta Jovanović kaže da je od prošlog meseca povećan broj pregleda u dečijim kovid ambulantama. Roditeljima savetuje da ne žure i decu ne dovode prvog dana, već drugog ili trećeg dana od pojave simptoma, kako bi se smanjila mogućnost lažnog...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.