Povećan broj kandidata u auto-školama u Staroj Pazovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2020, 14:30

Povećan broj kandidata u auto-školama u Staroj Pazovi

Auto–škole ponovo su počele sa radom, što znači da se nastavilo sa teorijskim i praktičnim obukama budućih vozača. Zabranjeno kretanje vozilom od 23 sata do 6 časova ujutru, nulta tolerancija na alkohol i potpuna zabrana korišćenja telefona samo su neka od pravila koja važe za mlade vozače sa probnom vozačkom dozvola koja važi dve godine.

Sve je više mladih vozača koji su tek položili vozački ispit, a ne pridržavaju se pravila koja važe za učesnike u saobraćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa probnom vozačkom dozvolom. Instruktori vožnje naglašavaju da je za kandidate podjednako važna i teorija i praksa, te da je lakše raditi sa onima koji nemaju prethodnog iskustva.

Posle mesec i po dana, auto-škole na teritoriji opštine ponovo su počele sa radom i kako kažu u jednoj od njih beleže veliki broj novoprijavljenih kandidata.

Lokalni Savet za bezbednost saobraćaja priprema publikaciju namenjenu pre svega mladima koji tek treba da polože vozački ispit.

Pored zabrane kretanja od 23 do 6 sati, korišćenja telefona, nulte tolerancije za alkohol, za vozače sa probnom vozačkom dozvolom važi da ne mogu upravljati vozilom snage preko 80 kilovata, na vozilu mora biti istaknuta nalepnica P, dok se u jednom automobilu ne može prevoziti više od tri lica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.