Potpisan sporazum o saradnji između PKV i MPK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum o saradnji između PKV i MPK

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i direktor Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije iz Sremskih Karlovaca Miladin Kalinić potpisali su sporazum o saradnji, čiji je cilj povezivanje visokog obrazovanja i privrede, kao i intenziviranje primene naučno-istraživačkih rezultata u poslovanju privrednika u Vojvodini.

Vučurević je rekao da je potpisani sporazum značjan i za PKV i za MPK, iz tog razloga što je, kako je naveo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << PKV mesto okupljanja privrednika, mesto zbivanja svih privrednih aktivnosti.

"Prema tome, značaj smerova MPK u oblasti menadžmenta, trgovine, marketinga, ugostiteljstva, IT sigurno će naći svoje mesto u privredi Vojvodine i mi ćemo sigurno, kroz ovaj Sporazum, omogućiti da svršeni studenti MPK nađu svoje mesto", rekao je Vučurević.

"PKV daje mnogo na značaju kada je povezivanje nauke i privrede u pitanju I to je prepoznala Pokrajinska vlada i u toku su pripreme Sajma nauke i privrede, koji će biti održan između 4. i 5. decembra", kazao je Vučurević.

Kalinić je izrazio zadovoljstvo što je i MPK deo povezivanja visokog obrazovanja, nauke i privrede Pokrajinske vlade i PKV, čiji je krajnji cilj pospešivanje privrednog razvoja.

Da bismo mogli privredno da se razvijamo, moramo da imamo kadrove koji su kvalitetno obučeni, sa takvim veštinama i znanjima koja mogu da stvaraju nove vrednosti.

Mi imamo i osposobljene kadrove za pisanje i evropskih projekata, tako da očekujem da ćemo u daljem radu i akcionom planu koji ćemo sačiniti zajedno sa PKV, sve te planove realizovati", istakao je Kalinić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.