Poštovanje preventivnih mera u vrtićima: Ukoliko nije neophodno ne dovoditi decu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2022, 18:26

Poštovanje preventivnih mera u vrtićima: Ukoliko nije neophodno ne dovoditi decu

U novosadskim vrtićima od početka pandemije poštuju se preventivne mere, a u skladu sa preporukama gradskog Kriznog štaba, one se i pooštravaju. Zbog trenutne situacije o njima se sada dodatno brine, a roditelji su zamoljeni da ukoliko nije neophodno, decu ne dovode u vrtić.

Broj zaposlenih i dece pozitivnih na koronavirus u novosadskim vrtićima ove zime nije znatno uvećan, ali postoje jasna pravila šta raditi u takvim slučajevima.

"Ako bi se u toku produžene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trijaže u poslu ili boravku dece primetilo da se sa detetom nešto dešava, svi oni, i deca i zaposleni se izoluju od ostalih i angažuju se nadležne institucije, odnosno javljaju se ili roditeljima i zaposleni se šalju kod nadležnog lekara", izjavila je Branka Čonkić, PU "Radosno detinjstvo".

U upravi Radosnog detinjstva kažu da su se roditelji odazvali apelu da, ako ne moraju, decu ne dovode, pa je samim tim rizik od zaražavanja smanjen. Ipak, od strogih preventivnih mera se ne odstupa.

Tu je još na snazi merenje telesne temperature pri dolasku na posao, a kod dečice dezinfekcija ruku. Drugi vid preventivnih mera jeste ka prostoru, odnosno ka predmetima i igračkama gde se jednom nedeljno, najčešće je to petkom dezinfikuju sve igračke i prostor gde borave dečica.

Iz Radosnog detinjstva podsećaju na to da zbog sezone raznih virusa ipak očekuju porast broja bolesne dece, kao što to biva svake godine, ali da su kao i do sad spremni na reorganizovanje grupa i rad prilagođen takvoj situaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.