Posle prve noći Egzita sakupljeno više od 11 tona otpada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2022, 13:18

Posle prve noći Egzita sakupljeno više od 11 tona otpada

Jutro nakon prve noći festivala ovogodišnjeg Egzita sakupljeno je preko 11 tona otpada tačnije (11.080,00 kg otpada).

JКP "Čistoća" Novi Sad, u saradnji sa Egzit fondacijom i kompanijom "Gogić plastika", i na ovogodišnjem festivalu Egzit organizovaće sakupljanje ambalažnog otpada za reciklažu.


Na 9 kontejnerskih mesta na prostoru festivala, širom Petrovaradinske tvrđave, tokom trajanja ove manifestacije će biti postavljeno 30 kontejnera specijalno opredeljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za reciklažni otpad.

Limenke, karton, PET ambalaža, plastika i drugi prikupljen otpad sa tvrđave biće razvrstan, baliran i predat reciklerima na dalju preradu.

Osim ovih posuda, JKP "Čistoća" postavila je i kontejnere za ambalažni otpad i kante od 240 i na prostor Petrovaradinske tvrđave kao i na sve najfrekventnije lokacije u okolini, pre svega u Podgrađe Petrovaradinske tvrđave, kao i na Кej žrtava racije.

Sve posude će se svakog jutra prazniti i odnositi na separaciju na Gradsku deponiju u Novom Sadu.

Iz ovog preduzeća pozivaju sve posetioce Egzita da se dobro provedu na ovogodišnjem festivalu i da im pomognu u ovoj akciji, kako bi sakupili što više reciklažnog otpada i ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

JUTRO NAKON EXITA Počišćeno 11 tona otpada, ambalaže odlaze na reciklažu

Izvor: Blic, 08.Jul.2022

Jutro nakon prve noći festivala ovogodišnjeg Exita sakupljeno je preko 11 tona otpada, tačnije 11.080,00 kilograma otpada - saopšteno je iz JKP "Čistoća".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.