Posle više od 10 godina obnovljen let između Atine i Skoplja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2018, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle više od 10 godina obnovljen let između Atine i Skoplja

Posle više od decenije obnovljen je avio saobraćaj između Atine i Skoplja pošto je večeras na međunarodni aerodrom u makedonskoj prestonici sleteo avion grčke kompanije "Aegean Airlines".

Među putnicima je bio i potpredsednik makedonske vlade Bujar Osmani, a iz Atine ga je ispratio pomoćnik ministra za evropske poslove Grčke Georgios Katrugalos, javila je agencija MIA.

Direktni letovi između Skoplja i Atine postojali su između 2003. i 2007. godine, ali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obustavljeni kada je prethodna makedonska vlada aerodrom u Skoplju nazvala "Aleksandar Veliki", što je naljutilo Atinu.

U februaru ove godine, u okviru pokušaja rešavanja dugogodišnjeg spora o imenu Makedonije, vlada premijera Zorana Zaeva obavezala se da preimenuje taj aerodrom u Međunarodni aerodrom Skoplje.

Grčka aviokompanija "Aegean Airline" od danas će leteti na relaciji Atina - Skoplje dva puta sedmično.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.