Poseta delegacije Ambasade Francuske Fondu Evropski poslovi AP Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2021, 16:06

Poseta delegacije Ambasade Francuske Fondu "Evropski poslovi" AP Vojvodine

Direktor "Fonda "Evropski poslovi" AP Vojvodine, Aleksandar Simurdić, ugostio je danas predstavnike Ambasade Francuske, koju je predvodio Fransoa Gzavije Kovandi, ataše za saradnju, i Vladimir Marinković, rukovodilac ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu.

Današnji susret predstavljao je priliku za razgovor o temama od zajedničkog interesa u cilju jačanja bilateralnih odnosa subjekata sa teritorije AP Vojvodine i Francuske.

Saradnja sa jedinicama lokalnih samouprava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prepoznata je kao jedna od oblasti saradnje koja u velikoj meri može doprineti ubrzanju evropskih integracionih procesa, kroz razmenu primera dobre prakse opština i gradova sa teritorije Vojvodine i regija u Francuskoj.

Fondu će pomenuta saradnja predstavljati značajnu podršku u sprovođenju planiranih ciljeva, a kada je reč o pospešivanju lokalnog i regionalnog razvoja AP Vojvodine.

S obzirom na značajnu ulogu Francuskog instituta u Novom Sadu na polju kulturnih dešavanja i promovisanju srpsko-francuskog prijateljstva, Fond "Evropski poslovi" AP Vojvodine će u narednom periodu, u saradnji sa Institutom, raditi na jačanju podrške kulturnim subjektima, a u cilju izgradnje novih puteva saradnje francuske i srpske kulturne scene.

Tokom sastanka istaknuta je važnost jačanja saradnje u oblasti obrazovanja i školstva, u cilju lakšeg privlačenja sredstava putem evropskih fondova i programa, i sa tim u vezi predloženi su okviri za intenziviranje saradnje akademske zajednice kroz mrežno povezivanje sa vodećim univerzitetima i institutima iz Francuske i Srbije, a koji mogu doprineti povećanju vidljivosti i prepoznatljivosti Univerziteta u evropskom prostoru.

Konačno, u svetlu predsedavanja Francuske Savetom EU u prvoj polovini naredne godine, uz činjenicuu da će Novi Sad 2022. godine poneti titulu Evropske prestonice kulture, u planu su aktivnosti koje će doprineti promociji evropske agende u AP Vojvodini, a koje će zajedno pripremiti Fond "Evropski poslovi" APV i Ambasada Francuske u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNP i Fond “Evropski poslovi" zajedno u projekte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2021, 14:18

U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu potpisan je Protokol o saradnji tog pozorišta i Fonda "Evropski poslovi" Autonomne pokrajine Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.