Poreska uprava i novosadski PMF potpisali sporazum o saradnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2021, 13:50

Poreska uprava i novosadski PMF potpisali sporazum o saradnji

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković i dekan Prirodno - matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Milica Pavkov Hrvojević potpisali su danas Sporazum o poslovnoj saradnji na naučnom istraživanju.

To će omogućiti nastavak istraživačkog projekta "Detektovanje rizika od izbegavanja plaćanja poreza na dohodak građana na osnovu odgovarajućih metoda upotrebom veštačke inteligencije", saopštila je Poreska uprava.

Težište zajedničkog rada u narednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << periodu će biti, kako je navedeno, ostvarivanje većeg uticaja i upotrebe rezultata analize masovnih podataka u praksi otkrivanja poreske utaje i to oslanjanjem na već započete i planirane procese modernizacije rada Poreske uprave.

Saradnja će se odvijati po najvišim standardima, u skladu sa nadležnostima i ovlašćenjima potpisnika sporazuma, zakonima, podzakonskim aktima i internim aktima po kojima potpisnici postupaju.

Nosioci saradnje na ovom projektu, ispred Poreske uprave biće Odeljenje za strateške rizike odnosno Departman za matematiku i informatiku ispred Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.