Beron trojkom u poslednjoj sekundi doneo Zvezdi finale Kupa!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2020, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beron trojkom u poslednjoj sekundi doneo Zvezdi finale Kupa!

Košarkaši Crvene zvezde plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras uz niškom Čairu u polufinalu posle velike borbe pobedili Mega Bemkas sa 80:79 (24:17, 9:23, 27:18, 19:22).

Dramatičnu završnicu prelomio je Bili Beron sa dva važna šuta za tri poena, od čega je jedan bio sekund pre kraja i kojim je Zvezda obezbedila finale.

U pobedničkoj ekipi Kevin Panter bio je najefikasniji sa 22 poena, dok je Beron ubacio 18.

Najefikasniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u timu Mege bio je Kenrik Peri sa 20 poena, devet asistencija i pet skokova, a ispratio ga je Marko Simonović sa 13 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Odlične role imali su i Luka Ašćerić sa 10 poena i Adin Atić sa dva više.

Start polufinala prošao je u znaku Crvene zvezde i Bilija Berona, koji je odmah najavio svoje šutersko veče.

Stekli su crveno-beli osetniju prednost u odnosu rivala, kojem su buđenje doneli Luka Ašćerić i Kendrik Peri.

Ubrzo je Mega ušla u ritam, namestili su izabranici Dejan Milojević ruku za šut, što im je u jednom trenutku donelo plus pet.

Beron je držao Zvezdu u igri, a pored njega jedini raspoložen je bio Majkl Odžo.

Loša realizacije crveno-belih dovela je do toga da Mega posle prvih 10 minuta imala sedam poena viška.

Nastavak je doneo konkretniju i precizniju igru izabranika Dragana Šakote, koji su serijom od 17:1 napravili preokret, a za nju su bili zaslužni Panter i Kuridža.

Plus sedam sa poluvremena, Mega je brzo neutralisala i ponovo vratila meč u egal, poenima Atić poveli su pet poena prednosti.

Požrtovana i borbena igra Mega u defanzivi omogućavala im je kontranapade, koje su rutinski završavali. Cerovina je bio precizan sa linije 6,75, pa su izabranici Dejana Milojevića došli do najveće prednosti od plus osam.

U finišu četvrtine Zvezda je uspela da smanji na samo dva poena zaostatka, kojim je ušla u odlučujućih 10 minuta.

Usledila je velika borba i igra koš za koš, a ulaskom Perija u igru je ponovo došla do vođstva od plus pet.

Vraćala se Zvezda na koš zaostatka, ali je Mega pred poslednji minut opet imala višak od pet poena.

Dramatičnu završnicu učinio je Beron trojkom 40 sekundi pre kraja za 79:77, Mega nije iskoristila naredni napad, a Beron je još jednom pogodio za tri za 80:79 sekund pre kraja meča i svom timu izborio finale Kupa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.