Poljoprivrednom fakultetu traktor za početak školske godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020, 17:17

Poljoprivrednom fakultetu traktor za početak školske godine

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević posetili su danas Poljoprivredni fakultet i studentima i profesorima te visokoškolske ustanove poželeli uspešnu školsku godinu ističući da nauka i obrazovanje određuju identitet jednog naroda i otvaraju nove perspektive razvoja.

Povodom početka nove akademske godine Poljoprivrednom fakultetu isporučen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je traktor "Džon dir", čiju je nabavku Sekretarijat za poljoprivredu sufinansirao sa 4,5 miliona dinara, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Pokrajinski sekretar Radojević poručio je studentima da usvajaju znanje jer je učenje "velika čast" ističući da Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu predstavlja važnu kariku u povezivanju naučnoistraživačkog i obrazovnog procesa sa privredom.

Kako je rekao, ta ustanova pruža studentima mogućnost da modernim i savremenim programima uspešno savladavaju sva neophodna teorijska i praktična saznanja u oblasti agronomije.

Radojević je naveo da je Pokrajinska vlada u prethodnom periodu uložila znatna sredstva u opremanje naučnoistraživačkih ustanova, fakulteta i poljoprivrednih i srednjih škola koje obrazuju učenike poljoprivredne struke na teritoriji AP Vojvodine.

"Blizu 130 miliona dinara je investirano u najsavremeniju opremu za potrebe srednjih poljoprivrednih škola i Poljoprivrednog fakulteta, od čega su 52 miliona dinara uložena za nabavku najsavremenijih traktora, kombajna, sejalica, priključne mehanizacije i druge opreme za savremeno bavljenje proizvodnjom, kao i za održavanje brojnih naučnih skupova" istakao je Radojević.

Pokrajinski sekretar Milošević rekao je da, osim ulaganja u osavremenjavanje poljoprivrede i obrazovanja u ovoj oblasti, važnu ulogu igraju potreba i motiv ljudi da zaista unaprede ovu privrednu granu, ukazujući studentima zašto je njihova uloga važna i koliko su vredan resurs.

"I poljoprivreda je biznis. I ovde ćete slušati o ekonomičnosti, produktivnosti i rentabilnosti, kao i o tome šta je isplativost. Ovde ćete o tome razgovarati i biti moćan partner politike. A politika mora da sluša vas, jer kakva je to politika ako se ne oslanja na obrazovne informacije i one koji svoju struku vole, rekao je Milošević.

Nastava na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu održava se na osnovnim studijama sa 13 studijskih programa, na integrisanim i specijalističkim, master i doktorskim studijama.

U toj visokoškolskoj ustanovi do sada je diplomiralo 10.108 studenata na osnovnim studijama, a na magistarskim, master, doktorskim i specijalističkim 14.452 studenta.

Ove godine upisana su 473 studenta, od čega su na budžetu 446 studenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.