Pokrajinski zavod za sport dobio prostoriju za oporavak sportista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinski zavod za sport dobio prostoriju za oporavak sportista

Prvi put za 65 godina, Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta, dobio je jedinstvenu namensku prostoriju koja služi isključivo za oporavak sportista.

Današnji sport iziskuje velika opterećenja, a zahteva brz povratak na teren. Upravo zbog toga, u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta, prepoznata je potreba za otvaranjem najmodernijeg terapeutskog bloka i sobe za oporavak sportista.

"To je jedna profesija gde svaka duža odsutnost sa terena, ili neadekvatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lečenje dovodi do nesagledivih posledica za sportske organizacije i za same sportiste. Siguran sam da je ovo samo jedan početni korak i da ćemo u narednom periodu, u narednom budžetu gledati da odvojimo sredstva za ono što je aktuelna potreba Pokrajinskog zavoda za sport", kaže Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Insvesticija u novi blok iznosila je oko 2 miliona i 650 hiljada dinara. Prostorija je opremljena medicinskim uređajima koji pospešuju oporavak sportista, poboljšavaju fizičke performanse, vrše masažu mišića i drugo.

"Sportista ulazi u sam prostor, mi smo to da kažem doradili priču, da naš sportista će uzeti i ući u balon, i na taj način će za njega biti izuzetno dobro, jer dobija čist vazduh, kiseonik i na taj način se počinje oporavak.

U sklopu samog oporavka on će moći da dobija i terapeutski deo", ističe Danijel Župić, direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

Sportistima su na usluzi i prostorije za sportsko - medicinske preglede i odeljenja za dijagnostiku treniranosti, koje su takođe renovirane investicijom Pokrajinske vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.