Pokrajinski sekretar i gradonačelnik o podršci razvoju industrijskih zona u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021, 15:05

Pokrajinski sekretar i gradonačelnik o podršci razvoju industrijskih zona u Somboru

Budući da se industrijska zona u Somboru proširuje, podrška razvoju industrijskih zona i sredstva za novu opremu namenjenu privrednim subjektima, bila je tema razgovora pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandra Sofića i Antonia Ratkovića, gradonačelnika Sombora.

Za podršku industrijskim zonama u Vojvodini namenjeno je 300 miliona dinara, rekao je prilikom posete Somboru Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretarijat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za regionalni razvoj,međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Ovom prilikom je naglašeno da se somborska industrijska zona razvija i da su kompanije GumaS i Prodžeti već kupile parcele i u procesu su izgradnje proizvodnih pogona.

Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu kaže: "Ideja je da opremimo industrijske zone i da spremno dočekamo nove investitore. Obišli smo fabriku GumaS, koja je dobila sredstva od pokrajine i danas zapošljavaju 122 radnika”.

Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora kaže: "Planiramo da konkurišemo za nova sredstva za izgradnju pristupnih saobraćajnica kako bi bilo još parcela raspoloživo potencijalnim investitorima. Obišli smo gradilište firme Prodžeti, koja iz šireg centra grada proširuje pogon u industrijsku zonu".

Tokom sastanaka bilo je reči o primeni Zakona o elektronskoj upravi koji predviđa 1.02. proces elektronske pisarnice, ali i ostalim inovacijama rada u lokalnim samoupravama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.