Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinska administracija uvećana za 120 ljudi

NOVI SAD - U pokrajinskoj administraciji lane je zaposleno 120 ljudi, pokazuje izveštaj pokrajinskog ombudsmana. Međutim, pokrajinski organi dostavili su podatke o nacionalnoj pripadnosti za samo 60 ljudi, navedeno je godišnjem izveštaju ombudsmana za 2007, koji je nedavno završen, piše "Građanski list".

Kako navodi ombudsman, lane je u pokrajinske organe uprave primljeno 40 ljudi srpske nacionalnosti, četvoro mađarske, po dvoje crnogorske i rumunske, jedna osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukrajinske, jedna mađarsko-bunjevačke nacionalnosti, dok se dvoje izjasnilo kao Jugosloven i Jugoslovenka, a četvoro kao neopredeljeni. - Za 60 osoba nadležna služba nema traženi podatak, ističe u izveštaju Zoltan Gobor, zamenik pokrajnskog ombudsmana za zaštitu prava nacionalnih manjina, koji je početkom prošle godine od nadležnih u u vojvođanskoj vladi i opštinama zatražio da ga obaveste o nacionalnoj strukturi novoprimljenih radnika.

Od ukupno 39 opština i gradova na čijim je teritorijama, pored srpskog, u službenoj upotrebi i jezik neke od nacionalnih manjina - Zoltan Gobor dobio je odgovor od 29 njih. U njima je prošle godine zaposleno 247 osoba, od kojih 176 Srba, 28 Mađara, dva Hrvata, 11 Slovaka, tri Rumuna, dva Rusina, po jedan Rom, Bugarin i Bunjevac, osam Jugoslovena i 14 neopredeljenih.

Pokrajinski ombudsman je još 2005. godine uputio preporuke svim pokrajinskim, opštinskim i gradskim organima uprave da pri primanju u radni odnos "naročito vode računa o zapošljavanju pripadnika i pripadnica nacionalnih zajednica, kako bi se obezbedila njihova relativno odgovarajuća zastupljenost u organima uprave, srazmerno njihovom udelu u ukupnom broju stanovnika Vojvodine".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.