Pokrajina uručila 35 ugovora o dodeli pomoći izbegličkim porodicama

Izvor: Blic, 20.Sep.2017, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajina uručila 35 ugovora o dodeli pomoći izbegličkim porodicama

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 35 ugovora o dodeli pomoći izbegličkim porodicama za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i za nabavku građevinskog materijala za završetak započete gradnje.

U okviru dva programa Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, finansirana je kupovina 12 seoskih kuća, kao i nabavka 23 paketa građevinskog materijala, za šta su izdvojena 24 miliona dinara.

- Predstoji nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još mnogo posla, dok se svi zajedno ne izborimo za to da oni koji formalno imaju status izbeglih i raseljenih lica, a takvih je u Vojvodini oko 28 hiljada - ne dobiju svoj krov nad glavom, ili dok se ekonomski ne osnaže da stvore bolju budućnost za sebe i svoju decu - kazao je Mirović.

Po njegovim rečima kupovina kuća za izbegličke porodice, pored rešavanja njihovih stambenih i egzistencijalnih pitanja, značajna je za održivost gradova i sela kroz dolazak novih ljudi.

On je dalje naveo da je Pokrajinska vlada u ovoj godini izdvojila značajna sredstva za rešavanje stambenih problema najugroženijih izbegličkih porodica, te da će ta podrška u narednom godinama biti još snažnija.

- Nadamo se da se će u narednih tri do pet godina, kroz razne mere Republike Srbije, Pokrajine, lokalnih samouprava, kao i Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, rešiti egzistencijalni problemi značajnog broja izbegličkih porodica- kazao je Mirović.

Komesarijat za izbeglice, preko međunarodnih fondova, priprema lokacije i izgradnju stanova u Novom Sadu i drugim velikim gradovima, što će biti prilika za izbegličke porodice da konkurišu i potraže trajno rešenje za, pre svega, stambeno pitanje za sebe i svoje porodice.

Direktor Fonda Duško Ćutilo je naglasio da su danas uručeni ugovori rezultat dodatne podrške i pomoći koju je Fond dobio od Pokrajinske vlade, koja je omogućila da se poveća broj izbegličkih porodica koje su dobile krov nad glavom.

On je naveo da su kroz program stambenog zbrinjavanja u ovoj godini pomoć dobile 82 izbegličke porodice, za šta su ukupno obezbeđena 32 miliona dinara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uručeno 35 ugovora o pomoći izbegličkim porodicama

Izvor: RTS, 20.Sep.2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je 35 ugovora o dodeli pomoći izbegličkim porodicama za kupovinu seoskih kuća, kao i za nabavku građevinskog materijala kako bi se završile započete gradnje. . U okviru...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.