Podizanje svesti učenika o bezbednosti saobraćaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2018, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podizanje svesti učenika o bezbednosti saobraćaja

U svečanoj sali srednje tehničke škole "Mileva Marić Anštajn“ održana je završnica projekta "Semaforizacija 8“ gde su učesnici pokazali zavidno znanje iz bezbednosti saobraćaja i poznavanju saobraćajnih propisa.

U finalu svoje znanje o poznavanju saobraćajnih propisa odmerile su najbolje ekipe iz Gimnazije "Laza Kostić", Ekonomske škole "Svetozar Miletić" i Srednje tehničke škole "Mileva Marić Anštajn". Pobednici ovogodišnjeg kviza ističu neophodnost sveobuhvatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obuke svih učesnika u saobraćaju, kako bi vozači, ali i pešaci bili bezbedniji u saobraćaju.

"Mladima je bitno da se upoznaju sa saobraćajem u ovom periodu,zato što većina saobraćajnih nezgoda dešavaju baš u ovom uzrastu", rekao je učenik Savo Preradović.

"U ranom periodu dobijaju vozačke dozvole i veoma,veći deo društva je neozbiljan što se tiče polaganjem ispita,i kasnije vožnje dok su za volanom", smatra učenica Ljiljana Živkov.

Projekat se osmu godinu za redom organizuje uz finansijsku podršku Gradske uprave za sport i omladinu i Kancelarije za mlade grada Novog Sada, a u tom periodu obuhvatio je više od 3 i po hiljade maturanata koju su prema istraživanjima, najugroženija kategorija u saobraćaju. Kroz programe edukacije i kvizova koje je realizovao Centar za promociju bezbednosti saobraćaja, mladi su imali priliku da se informišu o značaju poštovanja saobraćajnih propisa prilikom učešća u saobraćaju.

"Projekat je podrazumevao pre svega predavanja za učenike završnih razreda u četiri srednje škole u Novom Sadu,i to je suština ovog projekta da mladima objasnimo koliko je bitno da poštuju saobraćajne propise,i kakve su posledice nepoštovanja istih,i da im približimo negde koliko ugrožavaju svoje zdravlje,svoje zivote,i živote svih učesnika u saobraćaju ukoliko ne postupaju po tim pravilima", izjavila je Marijana Jovanović, predsednica Centra za promociju bezbednosti saobraćaja.

Realizaciju projekta ,,Semaforizacija 8” podržali su agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i JKP "Parking servis”.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.