Počinje raspust, za decu važne slobodne aktivnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2018, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje raspust, za decu važne slobodne aktivnosti

Ove godine, prvi dan zime obeležio je i poslednji školski dan. Raspust počinje u ponedeljak, a pred roditeljima nova dilema - kako ga organizovati - da li deca odmor treba da provedu oslobođena obaveza ili i tada treba održati kontinuitet u radu.

Ovaj predah trebalo bi da posluži svim učenicima da se dobro izigraju i odmore, ali i da se pripreme za početak drugog polugodišta.

„Potrebna nam je energija i snaga i za drugo polugodište, nadam se da će taj odmor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti aktivan, dobro je i važno je organizovati se, da izlaze napolje, nikako da sede kod kuće, da se druže", kaže Biljana Rudović, učiteljica.

„Struktuirane obaveze, kojima su deca izložena tokom cele školske godine, kao što su školske i vanškolske aktivnosti su nešto što sigurno dobro donosi deci, ali kako da kažemo, ali isto tako zaboravljamo, važnost i vrednost stare dobre dokolice. Starog dobrog slobodnog vremena u kojem nastaju najlepše i najkreativnije stvari", kaže Elvira Stefanović, pedagog.

Kako kažu pedagozi, veoma je važno za decu da imaju što više slobodnih aktivnosti, jer vlada opšti utisak da se svakodnevno trči sa jedne obaveze na drugu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.