Počelo obeležavanje 78. godišnjice Novosadske racije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2020, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo obeležavanje 78. godišnjice Novosadske racije

Povodom obeležavanja 78. godišnjice Novosadske racije danas je u klubu "Tribina mladih" otvorena izložba "Stradanje pravoslavnih sveštenika tokom Šajkaško-novosadske racije". Na izložbi je govorio istoričar Petar Đurđev, a Novosađani će moći da je pogledaju do 27. januara.

U Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada u 18 časova biće otvorena izložba "Sećanje na Jelenu Kon". Na izložbi, koja će trajati do 27. januara, govoriće: Gordana Stojaković, Gordana Todorić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Bilјana Egelјić. Program se nastavlјa u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada gde će Novosađani u 20 časova moći da pogledaju film "Kada svane dan".

Pomen žrtvama Novosadske racije biće održan sutra u 12 časova na Keju žrtava racije, kod spomenika "Porodica".

U četvrtak u 10.00 časova biće otkrivena i info-tabla posvećena stradanju Novosađana tokom Novosadske racije, na uglu Miletićeve ulice i Grčkoškolske, a u klubu "Tribina mladih" biće održana međunarodna konferencija "Od Novosadske racije do oslobođenja Aušvica – zašto se sećati, kako se sećati?" sa početkom u 15 časova. U Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada biće prikazan film "Šaulov sin" u 20 časova.

Ovogodišnja manifestacija "Ledena tišina - sećanje na žrtve Novosadske racije" biće završena u petak, 24. januara otkrivanjem info-table posvećene Jeleni Kon, u Ulici Sonje Marinković br. 1 u 12 časova i projekcijom filma "Zaveštanje" u 20 časova u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FOTO: Izložba o stradalim sveštenicima tokom Novosadske racije otvorena u KCNS

Izvor: Radio 021, 22.Jan.2020

Izložba "Stradanje pravoslavnih sveštenika tokom Šajkaško-novosadske racije" otvorena je danas, 22. januara u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada...Izložba je organizovana u okviru programa "Ledena tišina", a povodom obeležavanja 78 godina od Novosadske racije. Prema prikupljenim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.