Udovičić otvorio Sajam sporta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2017, 06:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić otvorio Sajam sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u Beogradu svečano otvorio šesti međunarodni Sajam sporta pod sloganom "Srbija, zemlja sporta".

Sajam sporta, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, trajaće do nedelje uz besplatan ulaz na Beogradskom sajmu u hali 1.

"Hvala vam što činite uspešni tim Srbije. Svaki dan je novi izazov, trening, pobedili ili izgubili, možemo da imamo privilegiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo taj dan, već sutra se okrećemo dalje. Uspeh ne može pojedinac da donese, već tim, čestitao bih trenerima, funkcionerima,ali i svim drugima koji su u sistemu, uključujući i ministre na svemu što su uradili", rekao je Udovičić i otvorio Sajam.

On je podsetio da je 2017. godina bila rekordna po broju medalja (38) i obećao da će naredna biti još bolja.

"Kao što sam prošle godine obećao da će 2017. biti rekordna, tako kažem i za 2018. Pobedili smo sami sebe, ne takmičimo se sa drugima, već sa samim sobom. Mi postavljamo standarde, naši sportisti su šampioni svaki dan. Bili smo domaćini Evropskih prvenstava u rvanju i atletici, kao i mnogih drugih".

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar zahvalio se Vladi Srbije i ministarstvu omladine i sporta što su podržali ovakvu ideju.

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek takođe je zahvalio na podršci i dodao da iza osvojenih medalja stoji veliki uloženi trud.

"Nadam se da naši uspesi motivišu mlade da se bave sportom i da prave uspehe kao mi".

Drugi dan sajma obeležiće dolazak selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića i košarkaša sa kojima će posetioci imati priliku da se upoznaju i druže.

Potvrđen je dolazak i ženske rukometne reprezentacije, automobiliste Dušana Borkovića, trenera teniske reprezentacije Nenada Zimonjića, veslačkog olimpijskog dvojca Vasić - Bedik i mnogih drugih.

Na Sajmu će biti predstavljene i Evropske univerzitetske igre, koje će se održati u Beogradu 2020. godine.

Svakog dana na programu biće besplatni seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu.

Besplatni zdravstveni pregledi biće dostupni na štandu Zavoda za sport i medicinu, a na raspolaganju je 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulina, ski skakaonica, tatami za borilačke sportove, teretana i još mnogo toga.

Na centralnim terenima će biti tereni za košarku, rukomet, badminton, tenis, kao i modifikovani "kavez" za softbol, bejzbol i kriket.

Sajam sporta okupiće 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, predstavnike najznačajnijih sportskih institucija u zemlji, uz domaćine Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, učestvuju Paraolimpijski i Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, Antidoping agencija Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Pored državnih sportskih saveza i komiteta, na Sajmu sporta, predstaviće se i mnogobrojni izlagači sportske opreme, suplemenata, ishrane, oporavka i rehabilitacije sportista.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sportski savez Kragujevca na Sajmu sporta

Izvor: KGsport.info, 24.Nov.2017

Šesti po redu Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, počinje danas u hali jedan Beogradskog sajma i trajaće do nedelje, 26. novembra.. Ovogodišnji Sajam sporta održava se pod sloganom „Srbija, zemlja sporta“,...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.