Počela Dečija nedelja u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2019, 05:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela Dečija nedelja u Novom Sadu

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić prisustvovao je otvaranju manifestacije "Dečija nedelja“ koja će se ove godine odvijati pod sloganom "Da pravo svako-dete uživa lako“. Raznovrstan program "Dečije nedelje“, koja se tradiocionalno održava u Novom Sadu, trajaće do nedelje 13. oktobra 2019. godine.

"Grad Novi Sad je i ove godine izdvojio sredstva za ovu manifestaciju, kako bi deci, njihovim, roditeljima i vaspitačima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << omogućio brojne besplatne sadržaje i aktivnosti. Zajednički cilj svih nas i društva u celini je poboljšanje položaja dece, i unapređenje kvaliteta njihovog života. Deci svakodnevno treba da obezbedimo uslove da slobodno izražavaju kreativne sposobnosti i talente kroz igru i druženje", rekao je Tihomir Nikolić i poželeo deci da tokom manifestacije steknu nova prijateljstva i nova znanja.

U ime organizatora, Udruženja "Život kao inspiracija“ Ljiljana Maširević je istakla da su dečija prava ovogodišnja tema, a poseban značaj je posvećen pravu na igru.

"S tim u vezi pripremili smo više od 50 različitik programa zabavnog i edukativnog karaktera koji se odvijaju i u Veterniku, Futogu i Rumenki", rekla je Ljiljana Maširević.

Prilikom svečanog otvaranja manifestacije mnogobrojni gosti, deca iz vrtića i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u zabavno-muzičkom programu koji su izveli članovi hora "Do re mi“ i pozorišta "Teatrilo“.

Brojne muzičke radionice i takmičenja, besplatne škole sporta, berza knjiga su organizovane tokom trajanja manifestacije, a program je dostupan na sajtu Grada www.novisad.rs

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.