Počeo upis za osnovce novosadske Muzičke škole Isidor Bajić (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 11:16

Počeo upis za osnovce novosadske Muzičke škole "Isidor Bajić" (AUDIO)

Za sve buduće osnovce Muzičke škole „Isidor Bajić“ počelo prijavljivanje za polaganje prijemnog ispita. Podnošenje prijava je moguće preko sajta škole do 30. aprila.

Za upis u prvi razred osnovne muzičke škole za narednu školsku godinu otvoren je konkurs za sve instrumente osim za trombon i violončelo, napominje pomoćnica direktora Jasna Marković Vujanović.

Ističe da školovanje traje šest godina i da za prijemni ispit mogu da se prijave deca koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pohađaju treći razred osnovnog redovnog školovanja. Time se poklapa završetak i osnovnog i muzičkog obrazovanja i daje mogućnost toj deci da upišu i srednju muzičku školu.

Imamo nekoliko malih izuzetaka, koji se odnose prvenstveno na kontrabas i solo pevanje, koji su četvorogodišnji, a imamo prostora i za malo starije učenike, tj. za onu decu koja su propustila da se u prethodnoj godini upišu na neki od duvačkih instrumenata koji smatramo deficitarnim, objašnjava pomoćnica direktora Jasna Marković Vujanović.

Osim za klavir i gitaru veliko interesovanje u poslednjih nekoliko godina je za izučavanje saksofona, flaute, klarineta ali i solo pevanja, za koje se traži mesto više. Marković Vujanović kaže da je zbog toga važno da postoji i drugi instrument kao drugi izbor, ističući harmoniku kao nedovoljno birani instrument.

„Harmonika, takođe ima srednju muzičku školu, gde se uči klasična harmonika, tako da ta deca dobijaju obrazovanje kao i ostali učenici“, ističe Vujanovićeva i dodaje da ti učenici sviraju na drugim instrumentima u okviru kamernih ansambala.

Prijemni ispit je komisijski i biće organizovan u svečanoj koncertnoj dvorani muzičke škole.

„Potrebno je da deca pripreme najmanje jednu, a preporučujem dve pesmice“, kaže Marković Vujanović i dodaje da se nakon toga proverava sluh pevanjem uz klavir.

Svi zainteresovani za upis u prvi razred osnovne Muzičke škole „Isidor Bajić“ informacije o polaganju prijemnog ispita mogu da pronađu na zvaničnom sajtu škole. Prijavljivanje za prijemni ispit traje do kraja aprila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.