Počeli prijemni ispiti za specijalizovane škole u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 19:34

Počeli prijemni ispiti za specijalizovane škole u Novom Sadu

Počeli su prijemni ispiti za specijalizovane škole u Novom Sadu. Talentovani učenici se pripremaju za proveru znanja iz matematike, informatike i fizike, a najmlađi za korak u svet u svet umetnosti.

Rok za prijemni ispit za muzičku školu je 22. maj za klavir, duvačke instrumente i solo pevanje, dok je prijemni ispit za baletsku školu u toku do 18. juna.

"Svakim radnim danom pre podne od 11 do 12 i posle podnevnim časovima od 18 do 19 časova roditelji mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dovedu svoju decu u prostorije Baletske škole u Novom Sadu Jevrejska 7 gde će obaviti jedan mali prijemni ispit u smislu da se vide fizičke predispozicije, muzičke i tancovalne sposobnosti i da dete može da se upiše u osnovnu baletsku školu. Uzrasti koje primamo ove godine su 2. i 3. razred osnovne škole koji se upisuje u pripremne razrede, a 4. i 5. osnovne škole se upisuje u prve razrede Baletske škole", kaže Sanja Vučurević, direktorka Baletske škole u Novom Sadu.

Tokom juna, učenici 6. razreda, talentovani za matematiku, fiziku i informatiku, moći će da konkurišu na upis u odeljenja 7. i 8. razreda osnovne škole pri Gimnaziji Jovan Jovanović Zmaj.

Rezultati prijemnih ispita za srednje specijalizovane škole se mogu očekivati u junu.

"Sva deca koja budu položila prijemne ispite biće rangirana u te škole, ali moraju posle izaći na završne ispite tako da će upis i rangiranje biti završeno tek po završetku ispita koji je u junu mesecu", objašnjava Milan Grujin, rukovodilac Školske uprave Novi Sad.

Učenici 2. razreda gimnazije koji žele da prate nastavu 3. u 4. godine na smeru Međunarodne mature moći će, takođe da konkurišu u junu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.