Počela izgradnja graničnog prelaza kod mosta Bratoljub

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja graničnog prelaza kod mosta "Bratoljub"

Kod novoizgrađenog mosta preko Drine nazvanog "Bratoljub", između Bratunca i Ljubovije danas je počela izgradnja graničnog prelaza u bratunačkoj opštini u Republici Srpskoj koji će biti zajednički carinski terminal za BiH i Srbiju i prvi takve vrste u regionu.

Firma "Enikon-gradnja" Bratunac je nosilac konzorcijuma više firmi koje će izvoditi radove, a, prema ugovoru, treba da budu završeni za 350 dana, javila je Srna.

Ukupna vrednost radova iznosi 13.981.630 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << KM, a investitor je Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Sredstva su obezbedile zajedničke institucije BiH.

Predviđeno je da novi granični prelaz bude zajednička lokacija carinskih i policijskih organa BiH i Srbije i reč je o međunarodnom graničnom prelazu na kojem će biti dozvoljen i promet robe koja podleže inspekcijskom nadzoru.

Budući novi granični prelaz biće sagrađen na kompleksu ukupne površine 30.000 metara kvadratnih, imaće tri ulazne i tri izlazne trake, objekte za smeštaj carinskih i policijskih službi dve zemlje, inspekcijskih organa i sve ostale propratne sadržaje.

Izgradnja "Bratoljuba" počela je u oktobru 2015. a završena u maju 2017. godine.

Most je dug 227 metara, a njegovu izgradnju koja je koštala 13 miliona evra finansirala je Srbija.

Republika Srpska je finansirala izgradnju pristupnog puta do graničnog prelaza sa leve strane Drine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kod mosta "Bratoljub" počela izgradnja graničnog prelaza

Izvor: B92, 01.Apr.2020

Kod novoizgrađenog mosta preko Drine nazvanog "Bratoljub", između Bratunca i Ljubovije danas je počela izgradnja graničnog prelaza u bratunačkoj opštini u RS.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.