Počela izgradnja dva objekta Medicinske škole - nove zgrade i fiskulturne sale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2022, 20:59

Počela izgradnja dva objekta Medicinske škole - nove zgrade i fiskulturne sale

U dvorištu Medicinske škole, počela je izgradnja dva objekta. U planu je izgradnja nove zgrade u kojoj će biti kabineti za održavanje nastave, dok je druga strana dvorišta predviđena za fiskulturnu salu.

U planu je izgradnja oko dve hiljade kvadrata nove zgrade za potrebe kabineta fizioterapeuta, kozmetičkih tehničara, medicinskih sestara tehničara i novih informatičkih prostorija. Takođe, sa druge strane dvorišta Medicinske škole, počinju radovi na izgradnji fiskulturne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sale. Rok za završetak radova je dvadeset meseci, odnosno septembar 2023. godine kada se očekuje da će đaci i nastavno osoblje početi sa korišćenjem novih prostorija.

Đorđe Iskrin, direktor Medicinske škole kaže:

"Obzirom da nam nedostatak prostora već deceniju unazad predstavlja veliki problem. Sada je on naravno intenziviran u poslednje dve godine kako traje korona jer ne postoji mogućnost odlakska na nastavne baze u Klinički centar Vojvodine i na Institut u Kamenici tako da su svi đaci ovde i sada je praktično postalo neizvodljivo odvijanje nastave. Uz veliki trud kolega ipak uspevamo, međutim ukoliko dobijemo u naredne dve godine novu zgradu, sve će leći na svoje. "

Novi dograđeni delovi biće isključivo namenjeni odvijanju redovne nastave i praktičnog dela kod već postojećih smerova. Zbog nedovoljnog prostornog kapaciteta, za sada neće dolaziti do uvođenja novih smerova.

Đorđe Iskrin, direktor Medicinske škole ističe:

"Na ovaj način rešavamo njihov dugogodišnji, višedecenijski problem jer su bili smešteni u suterenu zgrade tako da je bilo zaista potpuno ne prihvatljivo njihovo školovanje, jako otežano njihovo školovanje i na ovaj način rešavamo taj problem i sad bi uvođenje novih smerova i odeljenja predstavljalo ponovo opterećenje za školu i ne bismo išta rešili na taj način. "

Radovi na izgradnji dva nova objekta odvijaju se van glavne zgrade, pa iz Uprave škole kažu da radovi neće uticati na organizaciju i kvalitet nastave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.