Počasni doček za novosadske studente koji su pobedili Sorbonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počasni doček za novosadske studente koji su pobedili Sorbonu

Ispunila nas je ponosom vest da su studenti Univerziteta u Novom Sadu osvojili treće mesto na Svetskom takmičenju u simulaciji arbitražnog rešavanja investicionih sporova, koje je održano u Frankfurtu. U Rektoratu Univerziteta priređen je svečani doček u njihovu čast.

Inače, novosadski Univerzitet prvi put je učestvovao na najstarijem takmičenju u oblasti investicione arbitraže.

Studenti Pravnog fakulteta u Novom Sadu odlično vladaju znanjem iz oblasti investicione >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << arbitraže, a to je potvrdila i nagrada za treće mesto na jednom od pet najprestižnijih takmičenja u svetu. Šest meseci intenzivnih priprema bilo je dovoljno da se Igor Bauranov, Milena Rašković, Jovana Rubežić i Bojana Spajić nađu među najboljima.

"Arbitri su bili pravi arbitri koji rade na najvećim arbitražama, tako da je sve bilo na nivou i sve je bilo sjajno organizovano", kaže Igor Bauranov.

Bojana Spajić ističe da je ovo bilo jedno izuzetno korisno iskustvo kako za nju tako i za sve njene kolege jer su produbili znanje iz međunarodne arbitraže i investicionog prava koje su imali.

Tim novosadskog Univerziteta izborio se sa 47 timova iz više od 30 zemalja sveta. Mentori koji su pripremali studente objašnjavaju da je ceo proces uključivao poziciju tuženog i tužioca, a da je argumentacija iznošena isključivo na engleskom jeziku.

"Čini nam se da su arbitri u Frankfurtu prepoznali da su naši studenti na visokom nivou i da veoma dobro poznaju oblast investicione arbitraže", kaže profesor Maja Stanivuković.

A Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, kaže: "Ovo što se dogodilo pre nekoliko dana nam je posebno važno zbog činjenice da su naši studenti pobedili u oblasti investicione arbitraže upravo u Frankfurtu koji predstavlja središte finansijskog života ne samo Evropske unije nego i čitavog sveta".

Studenti Pravnog fakulteta učestvuju na brojnim međunarodnim takmičenjima još od 2003. godine i ostvaruju zapažene rezultate, a to potvrđuje i činjenica da su ovog puta na takmičenju ostavili iza sebe Univerzitet Sorbona iz Pariza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.