Plivački miting u Senti prilika za takmičenje i druženje sportista iz regiona (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plivački miting u Senti prilika za takmičenje i druženje sportista iz regiona (AUDIO)

Aron Šinković i Luca Horvat najuspešniji su plivači na jubilarnom 40. međunarodnom plivačkom mitingu u Senti, a reč je o jednom od najstarijih plivačkih takmičenja u našoj zemlji. Mladi Senćanin je postavio najvredniji rezultat u disciplini 50 metara prsnim stilom (31,42), dok je mađarska plivačica ostvarila 28,25 sekundi u diciplini 50 metara slobodnim stilom, a predsednik Plivačkog kluba "Senta" Dragutin Boljanović istakao je veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Ovaj miting je prošao veoma brzo i efikasno, a sudije su odlično obavile svoj posao s obzirom na to da je učestvovalo više od 250 takmičara", kaže Boljanović i dodaje da se nada da će to takmičenje zadržati ovaj nivo organizacije i u godinama koje dolaze.

Kada je reč o budućnosti senćanskog plivanja, on je ocenio da su ovakvi događaji preduslov za razvoj plivačkog sporta, te da će bolja infrastruktura veoma doprineti ostvarivanju boljih rezultata.

Plivači iz Vinkovaca redovno dolaze u Sentu kako bi učestvovali na mitingu, a kako su ove godine njihovi treneri imali druge obaveze sa mladim plivačima Vinkovačkog plivačkog kluba došla je bivša plivačica Ana Piršljin.

"Ja sam nekada nastupala na ovom mitingu, a sada imam zadovoljstvo da ponovo budem na takmičenju i da se družim sa plivačima", kaže Ana i dodaje da je njena uloga podrška mladima u sticanju takmičarskog iskustva budući da je ovaj miting nekoj deci prvi takmičarski nastup, te da su ona uživala u takmičenjima na bazenima u Senti.

Ona je istakla da ovakvi događaji deci znače više od samog takmičenja i plivanja jer je druženje i sticanje prijatelja za njihovo sazrevanje veoma važno.

Klub iz Hrvatske samo je jedan od 20 klubova iz ove zemlje ali i iz Mađarske i Srbije koji su se pojavili na jubilarnom 40. plivačkom mitingu u Senti, a organizator i trener Plivačkog kluba iz Sente Saša Zelić istakao je da je napravljen pomak u ostvarenim rezultatima među decom iz Sente, iako je prvenstveni cilj bio druženje.

On je istakao da je saradnja među klubovima iz regiona veoma dobra, te da su plivači iz Sente nedavno nastupali u Vinkovcima, a planirani su nastupi u mađarskim mestima Šikloš i Harkanj.

Kada je reč o rezultatima, treba istaći da je u štafeti 4 x 100 metara slobodnim stilom najbolji klub Plivački klub "Spartak-Prozivka" iz Subotice u muškoj konkurenciji, dok su u ženskoj trci najuspešnije bile plivačice Plivačkog kluba "Velika Kikinda".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.