Pet godina entuzijazma i poslovanja novosadskih eko kurira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2018, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet godina entuzijazma i poslovanja novosadskih eko kurira

Kuriri na biciklu postoje u mnogim zapadnim zemljama. Zahvaljujući mladim entuzijastima, ta ideja je pre pet godina stigla u Novi Sad i tada je nastala prva ekološka kurirska služba sa licencom. Mladi koji čine ovaj tim svakodnevno na različite načine podižu ekološku svest u našem gradu i kako kažu prezadovoljni su reakcijom Novosađana.

Entuzijazam, tu. Sva neophodna oprema, tu. Ideje kao najbolje gorivo, tu. I eko kuriri su spremni da vam dostave sve što od njih zatražite. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Grupu entuzijasta, kojih trenutno ima tridesetak, okupila je ista ideja, da svojim primerom podignu ekološku svest građana. Osnivače je posebno inspirisala kultura biciklizma Holandije.

"Nas drugare i ekipu povezuje ljubav prema biciklizmu, takođe to je jedan dobar primer našim sugrađanima na koji način može da se koristi bicikl i kao prevozno sredstvo da se tako manje zagađuje okolina, a takođe to je i zdrav način života", kaže Dejan Vlaški, predsednik „Eko kurira" .

Za njihove ideje godišnja doba ne postoje, uvek su spremni da pruže najbolju uslugu. Oni nisu samo kurirska služba, oni su kolevka dobrih inicijativa i do sada su organizovali brojne akcije. Jedna od njih bila je postavljanje kartonskih pepeljara na Štrandu.

Sve ideje i planovi kuju se u domu Eko kurira. Pored kancelarije, tu se nalaze apartmani za goste, servis za bicikle, a leti ta eko kuća postaje pravi mali kulturni centar sa bioskopom na otvorenom, gde se održavaju izložbe slika i kokteli. Eko kurir iz dana u dan raste, pa je tako jedna od novina eko kurir food.

Sve informacije o uslugama, kao i cenovnik možete pronaći na sajtu ekokurir.rs. A ako vas put nanese, dođite u ulicu Ćirila i Metodija broj 60, po podsticaj, motivaciju i dobre ideje, jer ništa nije tako zarazno kao entuzijazam.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.