Pećinci: Dečije kulturno leto, priredbe u svim naseljima opštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021, 15:16

Pećinci: Dečije kulturno leto, priredbe u svim naseljima opštine

Kulturni centar Pećinci pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci organizuje Dečije kulturno leto od 1. do 31. jula ove godine u svim naseljima pećinačke opštine.

Tokom mesec dana najmlađi u svih 15 naselja svakog četvrtka, petka i subote sa početkom u 19 časova biće u prilici da uživaju u dečjim predstavama na otvorenom.

Najmlađi će biti u prilici da pogledaju dve predstave rađene u produkciji pećinačkoj Kulturnog centra. U pitanju su interaktivne predstave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za decu pod nazivom "Devojčica sa crvenim kačketom" i "Dečak koji nije hteo da odraste" rađene po motivima bajki "Crvenkapa" i "Petar Pan".

Direktor Kulturnog centra Pećinci Jovan Devrnja pozvao je sve mališane da predstojeće tople dane tokom jula provedu na kreativan i zabavan način.

"Ove godine akcenat smo stavili na najmlađe sa ciljem da kulturne sadržaje učinimo dostupnim svakom detetu u našoj opštini. S obzirom da smo se u prethodnom periodu suočili sa epidemijom izazvanom koronavirusom, te kulturne programe smo organizovali onlajn putem našeg zvaničnog Jutjub kanala. Željni smo druženja sa publikom, pogotovu sa najmlađima za koje smo pripremili prigodne poklone. Inače, Dečije kulturno leto je uvodna manifestacija za Pećinačko kulturno leto koje je planirano tokom druge polovine avgusta", istakao je Devrnja.

Predstave će se održavati na otvorenim prostorima, odnosno na platoima u samom centru naselja, parkovima ili u dvorištima škola, a ukoliko vremenski uslovi budu nepovoljni predstave će biti izvedene u salama domova kultura.

Dečije kulturno leto se realizuje u partnerstvu sa obrazovnim institucijama i mesnim zajednicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.