Pastor sa ambasadorkom Estonije o razvoju informatičkih tehnologija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor sa ambasadorkom Estonije o razvoju informatičkih tehnologija

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor razgovarao je danas sa ambasadorkom Republike Estonije u Budimpešti Kristi Karelson, koja je nerezidentno zadužena i za Republiku Srbiju, o mogućnostima uspostavljanja bližih veza između AP Vojvodine i estonskih regija.

Predsednik Pastor je upoznao ambasadorku Karelson sa specifičnostima AP Vojvodine i naglasio spremnost da se u budućnosti uloži zajednički napor kako bi se regije iz Srbije i Estonije međusobno približile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i pronašle potencijal za partnerstvo.

S obzirom na to da je Estonija jedna od narazvijenijih zemalja Evropske unije u oblasti razvoja informatičkih tehnologija, na sastanku su naglašene velike mogućnosti uspostavljanja saradnje u ovoj oblasti. Predsednik Pastor je istakao da su AP Vojvodina, ali i Novi Sad kao univerzitetski grad i jedan od najvažnijih IT centara u našoj zemlji, veoma zainteresovani za povezivanje sa estonskim preduzećima iz ove oblasti. Ambasadorka Karelson istakla je i visok stepen razvijenosti E-uprave u njenoj zemlji, istakavši spremnost za prenošenje iskustava i primera dobre prakse.

Predsednik Pastor i ambasadorka Karelson razgovarali su i o koracima koje Republika Srbija preduzima na svom evropskom putu, kao i o položaju nacionalnih zajednica u našoj zemlji i zakonskoj regulativi u ovoj oblasti koja može da posluži kao primer i mnogo razvijenijim zemljama Evrope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.