Pančevo: Završen prvi krug licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2020, 15:15

Pančevo: Završen prvi krug licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta

U Pančevu je završen prvi krug licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta na kojoj je u zakup uzeto 2.381 hektar od ponuđenih 3.128 hektara oranica. Po preporuci Ministarstva poljoprivrede, ugovori sa zakupcima biće sklopljeni na poeriod od 15 godina.

Prosečna cena zakupa je 383 evra, a lokalna budžet bi trebalo da inkasira nešto v iše od 43 miliona dinara. Najviša izlicitirana cena je 590 evra za jednu parcelu u Katastarskoj opštini Pančevo.

"Ova sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << namenjena su održavanju i izgradnji atarskih puteva, podizanju vetrozaštitnih pojaseva i održavanju kanalske mreže duge oko 650 kilometara", izjavila je Vladislava Marinković, član Gradskog veća Pančeva.

Dodala je da je ove godine od novca dobijenog prošlogodišnjom licitacijom izgrađeno osam kilomeara atarskih puteva u Omoljlici i Banatskom Brestovcu.

Nakon potpisivanja ugovora sa ovogodišnjim zakupcima može se očekivati sprovođenje drugog kruga licitacije za preostalih 760 hektara poljloprivrednog zemljipta u državnoj svojini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.