Paketići za male heroje, onkološke pacijente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020, 22:29

Paketići za male heroje, onkološke pacijente

Na dan sveštenog spomena Svetog Apostola Tome, 19. oktobra tekuće godine, s blagoslovom Episkopa bačkog dr Irineja Bulovića, Dobrotvorna ustanova "Vladika Platon Atanacković" je deci koja se nalaze na lečenju na Odeljenju za hematologiju i onkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu darivala paketiće s molitvenim željama za što skorije njihovo ozdravljenje.

Darove ljubavi i podrške oboleloj deci su ispred Dobrotvorne ustanove uručili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protojerej Branislav Mrkić, nastojatelj kapele Svetog Apostola Luke pri Kliničkom centru Vojvodine i jerej Lazar Majstorović, upravnik Ustanove, zahvaljujući se upravi Instituta na ukazanom poverenju da se ova dobra namera realizuje kao vid podrške deci i njihovim roditeljima.

U cilju sprovođenja mera zaštite zbog koronavirusa, paketiće su ispred ulaza na Odeljenje u ime dece sa radošću primili zamenik upravnika Klinike za pedijatriju, profesor dr Slobodan Spasojević, glavna sestra Instituta, Borislavka Dragišić, glavna sestra Klinike za pedijatriju, Biljana Milovanović Ugrica, glavna sestra službe hematologiju i onkologiju, Andrijana Barjaktarević, i vaspitačica Tanja Manojlović. U ime uprave Instituta, sestra Borislavka Dragišić je Dobrotvornoj ustanovi uručila zahvalnicu za gest ljubavi i pažnje prema oboleloj deci koja se leče i borave na Institutu.

Ova plemenita akcija je deo projektne aktivnosti u okviru projekta "Znaj da nisi sâm" koji se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.