Ovi Bečejci su krenuli u LUDU AVANTURU JUGOM dugu 10.000 kilometara i proveli se SJAJNO

Izvor: Blic, 20.Maj.2017, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovi Bečejci su krenuli u LUDU AVANTURU "JUGOM" dugu 10.000 kilometara i proveli se SJAJNO

Mladi Bečejci Ninoslav Trajković (24) i Đorđe Ilčešin (23), avanturisti o kojima je "Blic" pisao, stigli su nakon 27 dana svojim "jugićem" iz Bečeja u prestonicu Mongolije, Ulan Bator.

Ninoslav i Đorđe prešli su "trnovitih" 10.000 kilometara svojim ljubimcem četvorotočkašem, koji su nazvali "Rino".

Kažu da su usput imali samo jedan kvar, i to u Rusiji, gde su uz pomoć zaposlenih u našoj ambasadi u Moskvi uspeli da nađu majstora koji će im pomoći. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Majstor nam je brzo popravio "jugića" i nije hteo ništa da naplati kada je čuo u kakvu smo se avanturu upustili. I njemu je valjda bila avantura da nam popravi "juga", koga nikada do tada nije video - pričaju mladi Bečejci.

Na granici sa Mongolijom carinici su uz puno simpatija gledali na njih tvrdeći da su jedni od retkih sa ovih prostora koji su posetili njihovu zemlju, pogotovo kolima.

- Plan da se držimo sporednih puteva višestruko nam se isplatio jer smo uspeli kamerama da zabeležimo predivne predele putujući kroz Mađarsku, Slovačku, Poljsku, Ukrajinu, Belorusiju i Rusiju - priča mladići.

U povratku će ponovo proći delom Rusije, pa preko Kazahstana, Uzbekistana, Gruzije, Azerbejdžana, Turske, Bugarske i Rumunije se vratiti u Srbiju i rodni Bečej.

Ninoslav i Đorđe su drugari iz detinjstva.

- Uvek smo bili spremni na neke avanture i njih se ne bojimo. Jedini strah nam je bio kako će naš "jugić" izdržati - ispričao je Ninoslav.

Pre polaska na put ispričali su "Blicu" da su ih majstori koji su sređivali automobil ubedili da će on izdržati.

- Uverili su nas da je moguće da nas možda zadese samo manji kvarovi i obučili su nas kako to da rešimo na licu mesta - ispričao je tada Ninoslav i dodao da su poneli dovoljno rezervnih delova.

Ninoslav i Đorđe vodili su dnevnik tokom puta i objavljivali ga na Fejsbuk profilu "Adventure team Yes,we Khan. Genghis Khan" i lokalnom portalu.

Roditelji prvo bili protiv

Roditelji dvojice mladića bili su u početku protiv njihove avanture i odlaska "jugom" u Mongoliju. Međutim, kada su videli kako su odgovorno i ozbiljno pristupili poduhvatu, promenili su mišljenje i podržali ih.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.