Otvaranje kancelarije udruženja „Čepom do osmeha“

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2017, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje kancelarije udruženja „Čepom do osmeha“

Akcija "Čepom do osmeha" pokrenuta je pre četiri godine u našem gradu. Danas ovu akciju podržavaju brojne institucije, kompanije, a svoje humano srce pokazali su i novosadski vrtići i škole.

Akcija u okviru organizacije „ čepom do osmeha" pokrenuta je u decembru 2012. godine, sa ciljem da se prikupljanjem i recikliranjem plastičnih čepova omoguće sredstva kojima će se kupiti medicinska pomagala deci kojima su potrebna.

Do sada je njih šesnaestoro na teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srbije dobilo pomagala.

Organizacija „čepom do osmeha", uz podršku grada Novog Sada, posle pet godina humanitarnog rada otvorila je kancelariju u kojoj će nastaviti sa akcijom i edukacijom građana.

Ukoliko ne učinite bar jedno dobro delo tokom dana, smatrajte ga protraćenim.

Da ne biste traćili dane, svaki put kada popijete tečnost iz plastičnih boca, odvojte čepove, jer upravo njihovim sakupljanjem doprinosite akciji udruženja „čepom do osmeha" .

Nakon pet godina humanitarnog i društvenog angažovanja na teritoriji naše zemlje, organizacija je otvorila kancelariju, zahvaljujući podršci grada Novog Sada.

Pored članova organizacije, članica gradskog veća za zaštitu životne sredine, otvaranju su prisustvovali humanitarni radnici i naši sugrađani koji su kao poklone doneli čepove.

Do kraja ove godine šestoro dece će dobiti neku vrstu pomagala na teritoriji Srbije i Kosova i Metohije, zato ne bacajmo čep, jer ta mala stvar nekome može staviti osmeh na lice.Otvaranje kancelarije udruženja „Čepom do osmeha“.

"Čepom do osmeha" u novosadskim školama

U OŠ "Prva vojvođanska brigada" i u ovoj školskoj godini nastavljena je akcija "Čepom do osmeha", u okviru koje se skupljaju čepovi sa pet ambalaže.

U holu škole postavljene su kutije u koje đaci i nastavnici ubacuju čepove, a posle toga ih sortiraju i prosleđuju na reciklažu.

Đaci kažu da sakupljanjem čepova pomažu drugarima sa invaliditetom, čineći njihove živote lakšim i lepšim, te se trude da sakupe što veću količinu čepova.

Humanitarna akcija ima trostruku ulogu: da se otpad reciklira, podigne svest o zdravom okruženju i da se razvije humanost kod dece i roditelja, kažu u prvom ekološkom vrtiću kod nas – "Maslačku".

Ta akcija traje i širi se. Ne košta ništa, nije teško sakupljati, a pomaže onima koji su nam najdraži – deci.



Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.